Kvaliteten på vores flotte malerier

Alle vores oliemalerier er håndlavede med ægte oliemaling på lærred af kraftigt kanvas materiale. Oliemalingen giver mulighed for at få nogle rigtig lækre farver og effekter med på maleriet.

Lærredet strammes op på blindrammer af limtræ, specielt designet til, at kunne håndtere både store og små lærreder. Blindrammer er “skelettet” i maleriet som holder lærredet udspændt, og kan altså ikke ses. Der vil være afstivende kryds i blindrammen, ved store malerier, som sikre at malerielærredet holdes stramt.

Ligner det billedet på hjemmesiden?

Alle de billeder du finder på vores hjemmeside, er fotos taget af tidligere malerier. Billederne skal opfattes som en form for skabelon for det endelige maleri, som du bestiller og kan hænge op på væggen.

Da der jo er tale om, at alle vores malerier håndmales på din bestilling, vil det endelige resultat være helt unikt, men ligne udgangspunktet (foto på hjemmesiden) rigtig meget. Der vil altid være en smule forskel, men det er jo det der gør det unikt.

Som regel når vi modtager malerier fra vores leverandører er vi selv meget overraskede over, hvor godt det ligner udgangspunktet. Når du pakker maleriet ud, vil det væres så tæt på originalbilledet, at du ikke vil kunne se forskel, kun hvis du finder billedet på vores hjemmeside, og sammenligner vil du bemærke forskellen. Ofte vil du opleve, at slutresultatet virker bedre, da oliemaleriet jo har denne  helt specielle struktur og dybde i malingen.

maleri-struktur-oliemaling

Maleriet er klar til at hænge på væggen

Når vi modtager maleriet fra vores leverandør, klargøre vi det og strammer det op på blindrammen. Vi sikre at det er glat og fint når vi afsender det til dig, så du ikke selv skal sørge for noget når du modtager det.

Da vores malerier kan hænge på forskellig måde, dvs. du bestemmer hvad der er op, ned, højre og venstre, så vedlægger vi snor, øskner og skruer til ophængning af maleriet, som du selv skal montere.

Hvis malerierne er meget store, kan det være en fordel at bore 2 skruer eller søm i væggen, det vil sikre, at maleriet hænger pænere på væggen, og mere tæt ind til væggen. Hvis du montere maleriet med to skruer, så vil det også hænge mere stabilt, og ikke have tendens til at hænge skævt.

Hvor længe holder et maleri?

Hvor længe et maleri holder er et spørgsmål om hvor det hænger og i hvilke omgivelser det hænger. Det er klart, at hvis maleriet hænger på en væg hvor solens stråler rammer maleriet hver dag, så vil maleriet være mere udsat for misfarvning og udtørring. Hænger maleriet meget fugtigt og med store temperaturforskelle, vil dette også påvirke maleriets levetid.

Vedligehold dit maleri

Normalt vil der ikke være noget vedligehold ved malerier fra os, der kan dog være tale om, at lærredet kan give sig lidt, som følge af temperaturpåvirkninger, fugt osv. når det har hængt på væggen et stykke tid. Bag på vores malerier  er blindrammen placeret. I hvert hjørne af blindrammen er 2 kiler. Hver af disse kiler kan med en lille hammer bankes en smule ind, det vil gøre at rammen udvides lidt, og lærredet igen hænger stramt på rammen. Vær forsigtig, og bank stille og roligt på kilerne, der skal ikke meget til, før det igen er strammet helt ud.

blindramme-maleri-billig-kunst

Rengøring af oliemalerier

Normalt er det ikke en god ide at rengøre malerier selv, da det kan ødelægge malingen og dermed maleriet. Er maleriet blevet meget støvet eller hænger det i nogle omgivelser som giver misfarvnig fra tobak eller lignende, kan det under stor forsigtighed tørres af med en fugtig klud. Hvis du vil rengøre dit maleri, er det vigtigt, at lærredet ikke fugtes for meget op, da det vil medføre, at lærredet giver sig på rammen og bliver en anelse slapt. Under rengøringen sørg for, at maleriet ligger på en plan flade, og hæng det først op igen på væggen, når lærredet er helt tørt.